Mobilitatea și flexibilitatea într-un oraș mare a devenit o necesitate într-o lume în continuă mișcare. Când suntem în orașul de rezidență deja cunoaștem care sunt rutele cele mai bune pentru a ajunge dintr-un punct în altul, și bineînțeles, avem și mijlocul de deplasare la îndemână. Dar, ce facem atunci când suntem nevoiți să mergem în alt oraș, și dintr-un motiv sau altul, trebuie să închiriem o mașină?

Specialiștii noștri vă ajută, atunci când vă doriți să închiriați o mașină. Și cum listele sunt o modalitate utilă de organizare, iată 5 puncte esențiale de care trebuie să ținem cont:

 1. Alege mașina corectă
  Gândește-te cu atenție ce tip de autoturism ai nevoie, ce ți se potrivește și cel mai important, cu ce tip de autoturism ești obișnuit. Atunci când călătorești însoțit sau ai multe bagaje poți alege un SUV, dar dacă vrei să faci ceva economii ar trebui să te orientezi către o mașină dintr-o gamă mai mică sau hibrid. Nu uita să menționezi tipul de cutie de viteză cu care ești obișnuit sau pe care o preferi și nu uita să menționezi care sunt dotările pe care le dorești.
 2. Nu aștepta până în ultimul moment
  Cererea este destul de mare pentru închirierea de mașini și un servici de tipul ”Rent a car” poate fi foarte solicitat. Tocmai de aceea, pentru a te asigura că ai găsit cea mai bună ofertă și că te vei bucura de confortul dorit trebuie să închiriezi mașină cu cel puțin 1 săptămână înainte.
 3. Optează pentru pachetul cu asigurare completă
  Chiar și cele mai mici incidente în trafic ne pot afecta. Deși majoritatea companiilor de închirieri auto includ în pachetul de bază asigurarea, nu uita să întrebi care sunt termenii și ce tip de asigurare este. În plus, dacă asigurarea CASCO nu este inclusa în pachet nu uita să ceri detalii și despre această opțiune.
 4. Inspectează mașina înainte de a semna contractul
  Firmele de închiriere de mașini se asigură întotdeauna că mașinile sunt în stare perfectă de funcționare, dar nu uita că altcineva tocmai ce a condus aceea mașină și uneori mici zgârieturi sau semne pe caroserie nu sunt observate. Astfel, asigură-te că totul este funcțional pentru a nu avea surprize neplăcute în trafic sau când înapoiezi mașina.
 5. Citește cu atenție termenii

Una dintre cele mai frecvente probleme întâmpinate la returnarea mașinii este lipsa combustibilului. Multi dintre cei care închiriază mașini uită sau nu citesc clauza care spune că mașina trebuie înapoiată exact în aceeași stare în care a fost primită. Asta incluzând și plinul de benzină cu care ai plecat la drum din reprezentanță.